top of page

Kert tervezés

Egy jól megtervezett kert olyan mint egy érintetlen ökoszisztéma melynek egyensúllyát még nem bolygatta meg az ember. Legalábbis erre kell törekedni azzal az eltéréssel, hogy ennek az ökoszisztémának szerves részévé kell hogy válljon az ember. Tervezés során arra törekszem, hogy  megfelelő életkörülményeket (mind vizuális tér és fizikai adottságok szepmontjából) teremtsek a kert és a környezete számára úgy hogy abban az esztétikai egyensúly domináljon. 

Megrendelés menete

Még a legkisebb átalakító munka is gondos tervezést igényel, melyet helyszíni szemle nélkül nem tudunk elkészíteni. 

Amint eldöntötte, hogy kertet szeretne építtetni (vagy építeni) és ehhez szakember segítségét szeretné igénybevenni, úgy akár emailben vagy telefonon keresztül fel kell vennie velünk a kapcsolatot.
Az első kapcsolatfelvétel megtörténte után minden esetben szükséges egy személyes találkozó egyeztetése az adott helyszínen.

Első helyszíni szemle (Budapest területén ingyenes)

 

Az első személyes találkozásnál felmérem az ön/önök személyes igényeit, az adott terület paramétereit (általában fotókat is készítek), és már a helyszínen az első impresszióim alapján teszekek néhány javaslatot a kert kialakítására, stílusára. Amennyiben úgy érzékelem, hogy ez az irány szimpatikus Önnek/ Önöknek is, úgy a későbbiekben a tervezést ez alapján fogom megkezdeni. 

 

Koncepció egyeztetés

Mielőtt a tervet elkészteném, összeállítok egy elsősorban szöveges koncepció vázlatot, amiben kifejtem a meghatározó kertészeti megoldásokat. Ezek alapján alakítjuk ki a végleges koncepciót, melyről elkészítem majd  végleges tervdokumentációt.

 

A terv dokumentáció a következőket tartalmazza:

 • Koncepció leírás (részletesen leírja a kertben tervezett átalakítási/ kialakítási munkálatok hogyanját és miértjét)

 • Részletes növénylista (tartalmazza a növény nevét latinul, a növények méretét, a bekerülési árát és a vázlatrajzon megjelenített számát ami alapján beazonosítható az ültetési rend)

 •  Felülnézeti vázrajz (az egész kert méretarányos felülnézeti ábrája melyben számokkal vannak feltüntetve a különböző műtárgyak és növények)

 • Műszaki megoldások vázrajzai (amennyiben szükséges külön részletezve egyes műtárgyak vagy megoldások kinagyított formáját)

 • Öntözőrendszer terv (Automata öntözőrendszer terve, mely elsősorban azért fontos, hogy későbbiekben legyen dokumentálva, hogy a földben hol futnak a vezetékek)

 • Részletes árajánlat a kivitelezésre (minden kertrészlet illetve munkafolyamat külön bontásban anyagár és munkadíj tekintetében is, így akár több lépcsőben is ütemezhetőek a munkálatok)
   

Amennyiben az árajánalt elfogadásra került, szerződést kötünk és elvégezzük a vállalt munkálatok kivitelezését. Kivitelezés közben is rendszeresen egyeztetünk a tulajdonossal és rugalmasan kezelve igényeit, ha kell változtatunk az eredeti terven. 

 

Átadás után - Garanciális vállalásaink:

 • Általunk épített műtárgyakra 5 év garancia

 • Általunk épített és üzemeltetett öntözőrendszerre 3 év garancia

 • Általunk ültetett növényekre eredési garancia (ültetés után megindul a növekedése maximum 3 hónap)

 • A kertben lévő általunk ültetett összes növényre garancia - amíg a kert heti rendszerességű karbantartását és szakmai felügyeletét a mi cégünk végzi.

Please reload

bottom of page